We are the Union

Learn more about the world while researching the union

Hoe een kapotte auto te verkopen online?

Spread the love

Of het nu niet meer loopt of de schade te duur is om op te lossen, je hebt een kapotte auto en je moet je verliezen beperken en er vanaf komen.

De markt voor auto’s en auto-onderdelen is echter zo groot dat je niet eens weet waar je moet beginnen of hoe je aan de slag kunt gaan om je auto voor de best mogelijke prijs te verkopen.

1. Controleer online kopers

Als je rondkijkt naar wie je je niet rijdbare auto verkopen wilt, wil je ook online kijken. Hoewel u altijd lokale opties hebt, wilt u uw zoekopdracht niet beperken tot alleen lokale kopers.

U kunt soms een betere deal krijgen met online kopers en bedrijven.

Online bedrijven hebben vaak een geautomatiseerd proces waarmee hun klanten hun kapotte auto’s veel gemakkelijker kunnen verkopen dan wanneer het bedrijf lokaal was.

Het proces voor deze bedrijven verandert ook zelden, wat altijd een pluspunt is.

2. Zorg voor de juiste documentatie

Weet je nog dat we zeiden dat het illegaal is om een ​​auto te verkopen zonder de juiste documenten?

Hoewel de exacte documenten die nodig zijn om door te verkopen, van staat tot staat kunnen verschillen, moet u uiteindelijk toch het eigendom kunnen vaststellen van de auto die u wilt verkopen. Anders kun je die auto helemaal niet verkopen.

Dus als u uw documenten bent kwijtgeraakt, moet u nieuwe verkrijgen voordat u probeert uw auto te verkopen.

De documenten die u nodig hebt, zijn meestal uw rijbewijs, de meest recente registratie en de voertuignaam.

3. Beoordeel uw kapotte auto

Voordat u uw auto probeert te verkopen, moet u zich bewust zijn van de staat van uw auto en hoe dit de prijs kan beïnvloeden.

U kunt de waarde van uw auto bepalen, als deze in werkende staat is, uit het Kelley Blue Book .

Misschien wilt u ook de schrootwaarde van uw auto bepalen als u van plan bent deze voor onderdelen te verkopen. Vergeet niet dat u uw auto verkoopt omdat u er vanaf moet komen en er de best mogelijke waarde voor wilt.

Bepaal ook de hoeveelheid schade aan uw kapotte auto en hoeveel het zou kosten om het te repareren. Nadat u de cijfers hebt berekend, moet u de reparatiekosten aftrekken van de waarde van uw auto die u van Kelley Blue Book hebt gekregen. Het definitieve aantal is hoeveel u zou verwachten bij inkoop schadeauto.

U kunt zelf de reparatiekosten bepalen of uw kapotte auto naar een monteur brengen die een inspectie van een gebruikte auto kan uitvoeren.

Terwijl u op zoek bent naar kopers, worden u waarschijnlijk verschillende vragen gesteld over uw auto. Daarom zal het kennen van alle bovenstaande informatie de prijs helpen bepalen.

Jamie Gregory

Back to top