We are the Union

Learn more about the world while researching the union

Toonaangevende makelaars onthullen 2 ASX-aandelen om nu te kopen

Spread the love

De toonaangevende makelaars hebben 2 ASX-aandelen onthuld die op dit moment goed kunnen worden gekocht, waaronder Seven West Media Ltd (ASX: SWM).

 

Sommige ASX-aandelen zijn geliefd bij sommige makelaars en worden momenteel beoordeeld als aankopen.

 

De onderstaande twee bedrijven worden niet alleen beoordeeld als aankopen, maar makelaars denken dat ze de komende 12 maanden een behoorlijk goed rendement kunnen behalen met hun prijsdoelen.

 

 

Hier zijn er twee om te overwegen:

 

Seven West Media Ltd (ASX: SWM)

Seven West wordt beschreven als een van de toonaangevende mediabedrijven in Australië met een sterke aanwezigheid in televisieomroepen, tijdschriften en kranten en online.

 

Er is veel inhoud die Seven West uitzendt, waaronder My Kitchen Rules, House Rules, Home and Away, Sunrise, de Australian Football League, Cricket Australia, de Olympische Spelen en Better Homes and Gardens.

 

UBS is een van de makelaars die Seven West momenteel beoordeelt als een koop met een koersdoel van $ 0,60. Dat betekent dat het potentiële voordeel voor de komende 12 maanden meer dan 40% bedraagt.

 

De makelaar houdt van het traject dat tv-reclame aflegt en verwacht groei tijdens FY21.

 

In het halfjaarresultaat van FY21 steeg het onderliggende resultaat vóór rente en belastingen (EBIT) met 29% op jaarbasis tot $ 152 miljoen. Een deel van die prestatie was dat de bedrijfskosten met 18% daalden tot $ 480 miljoen. Het verminderde ook de nettoschuld met 42% tot $ 329 miljoen – een afname van $ 241 miljoen. Wat zijn de beste aandelen?

 

Seven West onthulde dat de grootstedelijke free-to-air tv-advertentiemarkt in de loop van de helft met 0,6% steeg met een sterk herstel in het kwartaal van december (+ 17%). Het gebied van bijzondere groei was de digitale omzet die jaar op jaar met 73% stegen, aangedreven door de marktgroei van omroepvideo on demand (BVOD) van 44% en 8 procentpunten in marktaandeelstijging tijdens het halfjaar.

 

Karoon Energy Ltd (ASX: KAR)

Karoon Energy is een olie- en gasbedrijf op de ASX. Het heeft momenteel een marktkapitalisatie van ongeveer $ 667 miljoen volgens de ASX.

 

Het ASX-aandeel wordt momenteel beoordeeld als een aankoop door Morgan Stanley met een koersdoel van $ 1,80. Dat suggereert een potentiële stijging van ongeveer 47,50% in de komende 12 maanden.

 

De makelaar wees op een hogere productie in het Bauna-olieveld in Brazilië als reden om positief te zijn, evenals op de fiscale verliezen.

 

In de kwartaalupdate voor de drie maanden tot maart 2021 zei Karoon dat de olieproductie uit het Bauna-veld in totaal 1,14 miljoen vaten olie-equivalent (mmBOE) bedroeg, geproduceerd met een gemiddelde snelheid van 12.641 vaten olie per dag.

 

De totale inkomsten uit olieverkopen voor het kwartaal (inclusief de opbrengsten van de lading in december) bedroegen $ 97,2 miljoen, wat de eerste cashflow van het bedrijf uit de olieverkoop vertegenwoordigt. Aandeel KPN is hoog.

 

In april 2021 werd de Maersk Developer-rig gecontracteerd voor de Bauna-workover-campagne, met de optie om het contract te verlengen voor de mogelijke ontwikkeling van het Patola-veld en het boren van een controleput voor de ontdekking van neonlichtolie.

 

Het management zei dat dit een spannende tijd is voor Karoon, aangezien het een gevestigde stroomopwaartse producent wordt, met materiaalproductie en groeimogelijkheden op korte termijn.

 

Vraagt ​​u zich af waar u nu $ 1.000 moet investeren?

Als beleggingsexpert Scott Phillips een aandelentip heeft, kan het lonend zijn om te luisteren. De vlaggenschip Motley Fool Share Advisor-nieuwsbrief die hij al meer dan acht jaar beheert, heeft tenslotte duizenden betalende leden voorzien van een verdubbelde, verdrievoudigde of zelfs meer aandelenselectie.

 

Scott heeft zojuist onthuld wat volgens hem de vijf beste ASX-aandelen kunnen zijn die beleggers nu kunnen kopen. Deze aandelen worden verhandeld tegen bijna spotgoedkope prijzen en Scott denkt dat ze op dit moment geweldige aankopen kunnen zijn.

 

 

Jamie Gregory

Back to top