We are the Union

Learn more about the world while researching the union

Top tips voor het kiezen van een woonverzekering

Spread the love

Met zoveel verschillende soorten huisverzekeringen beschikbaar, kan het een beetje ontmoedigend zijn om ervoor te zorgen dat u de beste waarde en de beste polis heeft die u nodig.

1) Weet wat er wordt gedekt

Het klinkt eenvoudig, maar veel mensen weten niet wat er daadwerkelijk onder hun beleid valt. 14 procent van de respondenten in een recente enquête realiseerde zich bijvoorbeeld niet dat persoonlijke bezittingen onder hun thuisverzekering konden worden gedekt als ze naar het buitenland reizen. Het eerste wat u moet doen is uw provider bellen met vragen en controleren wat uw dekking biedt; elk beleid is anders en u kunt verrast zijn door wat wel en niet daadwerkelijk wordt gedekt.

2) Pas op voor de upselling hypotheekmakelaar!

Veel banken en bouwverenigingen moedigen leners aan om een ​​huisverzekering af te sluiten die verband houdt met hun hypotheek, maar het kan zijn dat u meer betaalt dan wanneer u de markt zou onderzoeken en via een makelaar zou verzekeren. Het is altijd de moeite waard om te zoeken naar het beleid dat het beste bij u past en de beste waarde biedt. Vergeet niet – uw bank of bouwmaatschappij zal erop staan ​​dat u dekking voor gebouwen afsluit (en hen aantoont dat u de juiste herbouwkosten hebt gedekt), maar u bent vrij om rond te kijken en te kiezen met wie u daadwerkelijk verzekert.

3) Schattingen – de sleutel tot het juiste beleid

Zorg er altijd voor dat u nauwkeurige schattingen hebt voor zowel de herbouwkosten van uw huis als de vervangingskosten van alle inhoud die u in gedachten had toen u het beleid in de eerste plaats afsloot. Dit is de enige manier om te zien welk beleid voldoende is voor uw behoeften. Sommige verzekeraars bieden algemene dekking tot een bepaald niveau, bijvoorbeeld £ 500.000, maar het is altijd de moeite waard om een ​​nauwkeurige re-build kost te kennen, omdat sommige verzekeraars dit nog steeds gebruiken om de premie te berekenen, en het zou u een betere deal kunnen opleveren. Een goede inboedelverzekering is het zoeken waard. U kunt dit gemakkelijk doen door diverse verzekeraars te vergelijken. Het is ook te doen met andere verzekeringen, bijvoorbeeld woonhuisverzekering vergelijking.

4) Houd jaarlijkse verhogingen in de gaten

De meeste opstalverzekeringen zullen jaar na jaar stijgen op basis van het feit dat de herbouwkosten ook stijgen, maar wees op uw hoede en houd deze stijgingen altijd in de gaten. Vraag bij twijfel uw verzekeraar of aanbieder om meer informatie.

Jamie Gregory

Back to top