We are the Union

Learn more about the world while researching the union

Uw eerste creditcard aanvragen: 3 handige tips

Spread the love

Het aanvragen van uw eerste creditcard is opwindend, maar het is belangrijk om uzelf van tevoren te informeren en vanaf het begin goede kredietgewoonten te oefenen. Volg deze zeven tips om uw financiële toekomst gezond te houden.

1. Wees verstandig over kredietscores

Ken de essentie van uw kredietrapport en score voordat u krediet aanvraagt. Uw credit score is een getal van drie cijfers dat wordt berekend op basis van meerdere factoren, waaronder:

Betaalgeschiedenis

Creditcardgebruik

Lengte van kredietgeschiedenis

Totaal accounts

Aantal kredietaanvragen

Vergeet niet dat een slechte kredietscore u ervan kan weerhouden financiële doelen te bereiken, zoals in aanmerking komen voor een autolening met een lage rente. Heel belangrijk voor het aanvragen van creditcard. Dat kunt u online doen door het vergelijken van creditcards.

2. Controleer uw kredietrapport

Maak er een gewoonte van om uw kredietrapport jaarlijks te herzien. Fouten in uw rapport kunnen van invloed zijn op uw score, dus u moet voor eventuele fouten zorgen voordat u een krediet aanvraagt. U hebt wettelijk recht op één gratis kredietrapport per jaar van elk van de drie kredietinformatiebureaus: Equifax, Experian en TransUnion.

3. Kijk naar beveiligde creditcards en studentencreditcards

Wanneer u net begint met het opbouwen van uw krediet, kijk dan naar kaarten waarvoor weinig of geen kredietgeschiedenis nodig is. De eerste creditcard die u voor het eerst gebruikt, is misschien een beveiligde kaart of een studentencreditcard. Bij beveiligde kaarten is uw kredietlimiet gelijk aan het bedrag van de vereiste eenmalige contante storting nadat u bent goedgekeurd. Het verschil tussen dit en een bankpas is dat uw tijdige betalingen helpen bij het vaststellen van een kredietgeschiedenis.

Overweeg ook een studentencreditcard met een laag jaarlijks percentage (APR) en een beloningsprogramma. U kunt geld terugkrijgen op aankopen die van pas komen als het tijd is om boeken te kopen.

Jamie Gregory

Back to top