We are the Union

Learn more about the world while researching the union

Waarom is het zo belangrijk om een lekdetectie rapport op tijd op te vragen? Een aantal tips die je in acht moet nemen bij het kiezen van een aanbieder!

Spread the love

We hebben allemaal de verhalen op het nieuws gezien en de artikelen in de krant gelezen over “zieke gebouwen” en huizen die onbewoonbaar zijn geworden en de eigenaren een huis hebben nagelaten dat ze niet kunnen verkopen. Wat maakt deze gebouwen gevaarlijk voor de mens? Schimmel en de sporen die ze voortbrengen in de lucht als ze zich voortplanten. In je woning kun je daardoor veel problemen krijgen die te maken hebben met vocht, maar wat kun je daar precies aan doen? Er zijn genoeg oplossingen, bekijk vochtproblemen.vlaanderen om alle oplossingen direct inzichtelijk te hebben.

Waarom zijn vochtproblemen in je woning een groot probleem?

Het inademen van schimmelsporen (vaak schimmelstof genoemd) kan allergieën versterken, astma-aanvallen uitlokken, oog- en huidirritaties veroorzaken bij zelfs niet-allergische mensen en leiden tot infecties bij mensen met een zwak immuunsysteem. In dit artikel worden de symptomen onderzocht die mensen vertonen als hun huis een ongezonde hoeveelheid schimmel bevat. Wil je dit in je woning voorkomen? Lees dan de volgende tips of vraag een lekdetectie rapport op.

  1. Als de schimmel groeit, stuurt het sporen uit die door de lucht zweven en op een vochtig gebied lijken te landen. Zodra ze een vochtige plek vinden, beginnen ze het organisch materiaal waarop ze geland zijn (bijv. behang, karton, boeken, hout) te verteren en stoten ze gassen uit terwijl ze hun voedsel verteren. Deze gassen kunnen giftig zijn.
  2. Een veel voorkomende reactie op het inademen van schimmelsporen en hun gasvormige verbindingen is een verhoogde allergische reactie zoals verstopping, ademhalingsmoeilijkheden en rode ogen. Deze symptomen kunnen bijna onmiddellijk na de blootstelling beginnen.
  3. Mensen die lijden aan astma die de sporen inademen kunnen een astma-aanval krijgen, vooral als ze veel tijd doorbrengen in de kamer waar de schimmel groeit. Echter, omdat de sporen zich snel over het hele huis kunnen verspreiden, kunnen ze ook in andere kamers worden aangetast waar de schimmel nog niet is vastgesteld.
  4. Mensen die normaal gesproken niet aan allergieën lijden, kunnen allergieverschijnselen gaan vertonen doordat hun lichaam reageert op de schimmel in de lucht. Hooikoortsachtige symptomen zoals irritatie van neus en keel, loopneus en niezen kunnen beginnen. Voor deze mensen is het hebben van allergiesymptomen een goed teken dat de binnenlucht van uw huis wordt beïnvloed door schimmelgroei.

Vochtproblemen in je woning zorgen voor gezondheidsproblemen

Mensen die door andere kwalen hun immuunsysteem hebben aangetast, zijn kwetsbaarder voor infecties die mijn schimmels hebben veroorzaakt. Zelfs mensen met een verder gezond immuunsysteem kunnen last hebben van veel voorkomende huidziekten, zoals voet- of gistinfecties van sporters, als gevolg van de aangetaste lucht.

Jamie Gregory

Back to top